Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Top 10 Sativa-Indica

Top 10 Sativa-Indica Cannabis Soorten 

Zativo's lijst met de 10 meest opmerkelijke indica-sativa cannabis soorten.

Veel moderne cannabis hybriden kunnen kruisingen zijn tussen indica's en sativa's. Deze soorten kunnen zowel indica- als sativa-eigenschappen vertonen. Zo'n indica-sativa mix kan bijvoorbeeld zorgen voor een opwekkende high (zoals een sativa), maar het uiterlijk hebben en ontwikkelen als een indica. Een andere soort kan weer de effecten en smaken van een indica bezitten, maar sativa eigenschappen vertonen. Door de genetica van indica's en sativa's zorgvuldig te selecteren en te mengen, kunnen we de beste eigenschappen van indica en sativa soorten combineren in nieuwe en opwindende soorten. Zativo's lijst met de top 10 indica-sativa soorten kan jou helpen bij het vinden van je nieuwe favoriet!

1. Frisian Dew (Dutch Passion)

 • 50% indica - 50% sativa
 • Super Skunk x Purple Star
 • 7.5 weken

Dutch Passion's Frisian Dew, een 50% indica en 50% sativa, is een buitengewoon prachtige cannabisplant voor buiten. Deze kruising tussen Skunk en Purple Star laat prachtige paarse kleuren zien tijdens haar ontwikkeling. De soort is robuust en krachtig, waardoor ze eenvoudig te kweken is, zelfs voor minder ervaren kwekers. Geef haar water en wat basis voedingsstoffen en je kan fantastische resultaten verwachten in slechts 7-8 weken. Buitenkwekers zijn dol op Frisian Dew vanwege haar natuurlijke weerstand tegen schimmels. Ze is ideaal voor noordelijke klimaten waar het veel regent in de zomer.

Een andere eigenschap van Frisian Dew die veel kwekers gelukkig maakt, is haar uitmuntende opbrengst. Dankzij haar ideale steel tot blad verhouding kan licht alle bladeren bereiken. Ze stelt niet teleur en de kweker kan uitkijken naar een enorme oogst met vette toppen. Deze winnaar van de High Life Holland Cup 2008 heeft een rijke smaak en krachtig effect. Haar high begint opwekkend en cerebraal, zoals dat van een sativa, maar verschuift naar een zeer relaxende en kalmerende, lichamelijke indica stone.

Lees meer over Frisian Dew (Dutch Passion)

2. Power Kush (Dinafem)

 • 50% indica - 50% sativa
 • Afghani x Skunk#1
 • 50 dagen

Dinafems Power Kush is een kruising tussen Afghani #1 en Skunk #1. Hierdoor is Power Kush een zeer gebalanceerde, maar complexe hybride die indruk maakt met gigantische opbrengsten en een groot aantal andere geweldige eigenschappen. Ze groeit snel en de bloeiperiode bedraagt binnen slechts 50 dagen. Ondanks deze snelle groei, wordt er niets opgeofferd. Deze eenvoudig-te-kweken plant ontwikkelt lange, dicht opeengepakte toppen die zullen druipen met hars als het oogstmoment gekomen is. Buiten zal Power Kush genieten van gematigde klimaten, waardoor ze prima in een kas kan worden gekweekt. Maar binnen is ze ook veelzijdig.

Ze is zeer goed geschikt voor SOG- of ScrOG-kweektechnieken, waar ze haar volledige potentieel kan showen. De smaak van Power Kush is overwegend Skunk, met typische Kush en Skunk tonen die worden geaccentueerd door verfrissende vleugen citrus, hout en kruiden. Dankzij haar Afghani en Skunk erfgoed, zorgt ze voor een krachtig, maar prachtig gebalanceerd effect dat cerebraal en opwekkend begint maar eindigt met een diep ontspannende, lichamelijke high.

Lees meer over Power Kush (Dinafem)

3. Black Jack (Sweet Seeds)

 • 50% indica - 50% sativa
 • Black Domina x Jack Herer
 • 9 weken

Sweet Seeds kruiste de krachtige Black Domina met de legendarische en super-krachtige Jack Herer. Het resultaat is een buitengewone 50% indica/50% sativa hybride die een verrukkelijk Hazy aroma uitstraalt die doet denken aan wierook en Indiase hasj. Gezien haar krachtige ouders, moet het niet als een verrassing komen dat Black Jack van Sweet Seeds zelf ook enorm krachtig is. Kwekers zijn dol op Black Jack vanwege haar sterke en uitbundige groei, waardoor Black Jack met name geschikt is voor binnenprojecten. Verwacht in dit geval een grote oogst, tot wel 600g/m².

Zet haar buiten en ze zal, onder ideale omstandigheden, met gemak uitgroeien tot een gigant van 300cm hoog die opbrengsten produceert tot wel 600g/m². Bij het roken, zal ze de smaakpapillen verwennen met een intens maar prettig soepel aroma. Het THC-gehalte kan oplopen tot 21% en ze wekt dus een vrolijke en euforische high op die geen kater achterlaat. 

Lees meer over Black Jack (Sweet Seeds)

4. Amnesia Lemon (Barney's Farm)

 • 40% indica - 60% sativa
 • Amnesia Haze x Lemon Skunk
 • 60-65 dagen

Voor Amnesia Lemon kruiste Barney's Farm een Amnesia Haze met een Lemon Skunk. De kwekers kregen het voor elkaar een uitmuntende soort te creëren die gebruikers verwent met de onmiskenbare smaak van Amnesia Haze en de kweekvoordelen en de robuustheid van Lemon Skunk. Kwekers zullen profijt halen uit de ongelooflijk korte bloeiperiode van slechts 9-10 weken, wat ontzettend kort is voor een Haze! Het feit dat ze niet onbeheersbaar groot zal worden, maakt het kweken van deze soort ook aantrekkelijk. Ze ontwikkelt gigantische cola's waarin het verrukkelijke aroma van Amnesia Haze wordt gemixt met de net zo geweldige smaken van haar Lemon Skunk ouder.

Met een meer dan respectabel THC-gehalte van 21%, valt ze zeker niet in de lichtgewicht klasse. Amnesia Lemon werkt een krachtig en intens effect op dat wordt beschreven als cerebraal en stimulerend. Hierdoor is Amnesia Lemon een goede soort voor gebruik overdag, wanneer je wel een boost energie en creativiteit kan gebruiken. Haar kracht en geweldige citroensmaken maken van Amnesia Lemon een eersteklas soort en het is dus geen wonder dat ze meer prijzen heeft gewonnen dan we kunnen tellen!

Lees meer over Amnesia Lemon (Barney's Farm)

5. White Strawberry Skunk (Strain Hunters)

 • 50% indica - 50% sativa
 • Swiss Erdbeer
 • 9 weken

Strain Hunters’ White Strawberry Skunk is een gebalanceerde indica/sativa hybride die gebaseerd is op de "Erdbeer" (Strawberry) soort uit Zwitserland. Strain Hunters zelf zegt dat dit waarschijnlijk een van de lekkerste en fruitigste soorten is die ze ooit heeft gemaakt en wie zou daaraan twijfelen? Toch is White Strawberry Skunk niet alleen een genot voor de smaakpapillen. Kwekers waarderen deze plant vanwege haar enorme opbrengsten, waardoor je soms de takken moet ondersteunen om haar te helpen de hoeveelheid vette, harsachtige toppen te dragen die in 9 weken worden ontwikkeld. Binnen kan ze maar liefst 700-800g/m² produceren terwijl ze buiten een verbluffende oogst kan produceren van wel 1 kilo! Haar geur is buitengewoon fruitig en doet denken aan een overheerlijke aardbeienmilkshake.

Het roken van deze soort is ook heerlijk, zij het dan ietwat complex. De aardbeien zijn merkbaar, maar ook andere, fruitige smaken, gecombineerd met een aardse, skunky nasmaak. Het effect is geweldig; deze begint met een relaxende, lichamelijke buzz, maar verschuift al snel naar een vrolijke, cerebrale en creatieve high. Strawberry Skunk is ideaal als je lol maakt met je vrienden en ze kan ook een geweldige keuze zijn voor de behandeling van stress en depressie.

Lees meer over White Strawberry Skunk (Strain Hunters)

6. Kush Bomb (Bomb Seeds)

 • indica/sativa
 • Southern Cali Kush x Big Bomb
 • 7-9 weken

Bomb Seeds’ Kush Bomb is een kruising tussen een prachtige Southern Cali Kush en de enorm hoogproductieve Big Bomb. Het resultaat is een spectaculaire soort die niet alleen ongelooflijke opbrengsten produceert. Deze soort is "Da Bomb", want het THC-gehalte kan oplopen tot maar liefst 25%! Kush Bomb is geschikt voor binnen en buiten en ze zal stevige, lange takken ontwikkelen, waardoor ze met name geschikt is voor ScrOG projecten. Met haar hoge top-tot-blad verhouding, kan je goede opbrengsten verwachten van tot wel 700g/m².

Buiten kan ze tot 250cm hoog worden en verwennen met een nog grotere oogst. Eind september/begin oktober kan de schaar worden gepakt. Kush Bomb pleziert met een verrukkelijke smaak van verfrissende citrus, bovenop een klassieke Diesel smaak. Zoals je zou verwachten van een soort met een hoog THC-gehalte, is ook het effect sterk te noemen. Het effect is in eerste instantie merkbaar als een opwekkende buzz in de bol, maar transformeert al snel naar een diep ontspannende stone. Vanwege haar kracht is Kush Bomb een ideale medicinale soort. 

Lees meer over Kush Bomb (Bomb Seeds)

7. Lemon Skunk (Greenhouse Seeds)

 • indica/sativa
 • Citral x Skunk
 • 8 weken

Greenhouse Seeds’ Lemon Skunk, een 60% indica en 40% sativa hybride, is een ware klassieker uit de jaren '90. Wat Lemon Skunk onderscheidt van de rest, is haar razendsnelle groei en buitengewone productie, naast vele andere fijne eigenschappen. Kwekers zullen genieten van de natuurlijke weerstand tegen schimmel, meeldauw en botrytis, waardoor ze een heerlijke plant is om te kweken, zelfs voor beginners.

Ze is vooral geschikt voor ScrOG- en LST-projecten. Binnen bedraagt haar bloeiperiode slechts 8 weken, hoewel je haar een extra week zou moeten gunnen om de meest rijke en intense smaken te ontwikkelen. Onder optimale omstandigheden, kan je een fatsoenlijke oogst verwachten van 600g/m² met super harsachtige, kleverige toppen. Buiten kan ze maar liefst 800g/m² produceren. Bij het roken van het eindproduct, zal het intense en zalige citrus aroma direct opvallen. De high is krachtig, maar gebalanceerd en begint ietwat cerebraal maar zal uitwaaieren in een hemelse, diepe, lichamelijke ontspanning.

Lees meer over Lemon Skunk (Greenhouse Seeds)

8. LA Cannalope (DNA Genetics)

 • 50% indica - 50% sativa
 • LA Confidential x Cannalope Haze
 • 8 weken

LA Cannalope van DNA genetics is een uitmuntende creatie waarin de kweekvoordelen van Cannalope worden gecombineerd met de smaak van de legendarische LA Confidential. Voor kwekers betekent dit hogere opbrengsten en een zeer korte bloeiperiode zonder ergens concessies te doen. Ondanks haar uitmuntende kwaliteiten, is LA Cannalope eenvoudig te kweken en ze zal uitgroeien tot een sterke, robuuste en stevige plant. Dit, en haar zeer goede weerstand tegen schimmels en ongedierte, maakt haar zelfs geschikt voor minder ervaren kwekers die toch geweldige resultaten willen behalen. In ideale omstandigheden mag een oogst worden verwacht van 600g/m².

Ze zal zowel binnen als buiten floreren en is ideaal voor kweek in een kas. Dankzij haar buitengewone hars productie, is ze heel geschikt voor de extractie van hasj. Haar intense aroma is fruitig en bloemrijk met vleugen van zure vruchten, meloen en verse bloemen. Ze zorgt voor een zeer krachtige, cerebrale, euforische en vrolijke sativa high die lang blijft hangen.

Lees meer over LA Cannalope (DNA Genetics)

9. Bubble Gum (Serious Seeds)

 • indica/sativa
 • Bubble Gum
 • 56-63 dagen

Serious Seeds’ Bubble Gum werd oorspronkelijk ontwikkeld door kwekers in Indiana, Verenigde Staten. Op een bepaald moment kwamen de zaden in Europa terecht, waar twee Nederlandse kwekers hun eigen varianten produceerden van deze geweldige soort. Serious Seeds' versie van Bubble Gum benadrukt de sativa eigenschappen van de soort en blijft trouw aan de originele Bubble Gum. Tijdens haar ontwikkeling is haar sativa kant duidelijk te zien: Stevige en sterke groei, vergezeld door een heerlijk zoete Bubble Gum geur uit de harsachtige toppen. Met zo'n unieke en verrukkelijke smaak, gecombineerd met andere fabelachtige kwaliteiten, is het niet verrassend dat Bubble Gum veel prijzen heeft gewonnen.

De laatste jaren heeft ze diverse High Times Cannabis Cups gewonnen, maar ook prijzen in andere competities. In 2006 benoemde 'Soft Secrets' magazine Bubble Gum tot "Plant of the Year". Bubble Gum doet echter veel meer dan verwennen met haar zoete Bubble Gum smaak. Ze zorgt voor een positieve, opwekkende en euforische high, waardoor ze ideaal is voor gebruik op feestjes en andere sociale evenementen, waar je gewoon lol wil maken met wat vrienden.

Lees meer over Bubble Gum (Serious Seeds)

10. Critical (Zativo Seeds)

 • 60% indica - 40% sativa
 • Afghan Kush x Skunk
 • 7 weken

Critical van Zativo Seeds is een zeer populaire soort waarin veel geweldige eigenschappen zijn gecombineerd. Haar kracht, hoge productiviteit, korte bloeiperiode en kweekgemak zorgen ervoor dat ze favoriet is bij veel connaisseurs en kwekers. Sommigen gaan zelfs nog verdere en noemen Critical de perfecte soort, omdat ze vinden dat ze zoveel geweldige eigenschappen bezit en geen nadelen. Critical is een aanrader voor zowel beginnende als doorgewinterde kwekers. Je kan erop vertrouwen dat ze beloont met een overvloedige hoeveelheid eersteklas toppen.

Bij het roken, zal haar Skunk erfgoed direct duidelijk worden vanwege het intense, "skunky" aroma. Die typische Skunk aroma's worden prachtig geaccentueerd door fruitige vleugen, waardoor de rookervaring zalig is. Critical is een zeer krachtige soort met een diep ontspannend en verdovend effect. Dit is ideaal als je wil chillen, in je eentje of met goede vrienden. Vanwege de kracht bezit Critical ook veel medicinale toepassingen.

Lees meer over Critical (Zativo Seeds)