Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Top 5 Feminized Greenhouse Seeds

De Greenhouse Seed Company is zeker een van de meeste beroemde bedrijven in de cannabis zaden markt en verantwoordelijk voor het creëeren van een aantal van de best presterende cannabis soorten die de wereld ooit gezien heeft. Hun cannabis soorten hebben door de jaren heen 40 High Times Cannabis Cups, 17 Highlife Cups en vele andere internationale prijzen gewonnen, wat duidelijk aantoont dat hun zaden tot de besten behoren. Dit bedrijf heeft haar activiteiten voortdurend uitgebreid door het ontwikkelen van een lijn met voedingsstoffen, het produceren van documentaires over de zoektocht naar landras soorten en het lanceren van GrowHD.tv, een videoplatform voor kwekers. Diverse coffeeshops in Amsterdam voltooien hun aanbod van services en stellen klanten vanuit de hele wereld in staat de soorten te proeven die Greenhouse Seeds heeft geproduceerd. Arjan, de oprichter van Greenhouse Seeds, begon meer dan 25 jaar geleden met het verzamelen van genen van landras soorten, wat heeft geresulteerd in een uitgebreide, genetische database. Uitmuntende soorten, zoals Great White Shark, Super Silver Haze of Himalaya Gold zijn slechts een aantal voorbeelden van eersteklas cannabis varianten die afkomstig zijn uit hun R&D afdeling in Amsterdam. Als je graag wil weten welke soorten worden gekocht door andere Zativo klanten, lees dan snel door voor onze Top 5 bestverkopende feminized soorten van Greenhouse Seeds.

1. Super Critical (Greenhouse Seeds)

 • Indica-dominant
 • Big Bud x Skunk x White Widow
 • 8 weken

Super Critical is een onverslaanbare kampioen als het gaat om de verkoopcijfers hier bij Zativo. Ze is een indica-dominante kruising van Big Bud, Skunk en White Widow en staat bekend om het produceren van buitensporige oogsten en een diep ontspannende, bijna narcotische, lichamelijke stone. Greenhouse Seeds kruiste Super Bud, een fusie tussen Big Bud en Skunk No.1, met White Widow, wat resulteerde in een zeer stabiele soort die ook geschikt is voor beginners. Binnen is een opbrengst tot 800g/m² het maximale productiepotentieel dat potentiële kwekers kunnen bereiken in een bloeiperiode van 8 weken. Super Critical is een enorm efficiënte soort die kwekers kan helpen een gram-per-watt verhouding te behalen die ze niet voor mogelijk achtten. Hoge oogsten zijn haalbaar door deze soort in een SoG of ScrOG te kweken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Super Critical wordt gemiddeld hoog, heeft de neiging veel sterke takken te ontwikkelen en kan buiten tot wel 1200g/plant produceren, mits de omstandigheden ideaal zijn. Als een soort haar populariteit heeft verdiend, is het wel Super Critical van Greenhouse Seeds, niet alleen voor het gul vullen van de ene voorraadpot na de andere, maar ook voor het opwekken van de sterkste, snel opkomende, lichamelijke effecten.

Lees meer over Super Critical (Greenhouse Seeds)

2. Ladyburn 1974 (Greenhouse Seeds)

 • indica/sativa
 • Jack Herer x Ice Dream
 • 9 weken

Ladyburn 1974 is een indica-dominante kruising van Jack Herer en Ice Dream. Het is niet echt verwonderlijk wederom een soort met Jack Herer genen te zien in onze Top 5 feminized soorten van Greenhouse Seeds. De invloed van Ice Dream intensiveert de lichamelijke stone, die bijna direct na het nemen van de eerste hit kan worden gevoeld en wordt opgevolgd door een langdurige high die langzaam vervaagt. Ladyburn 1974 heeft een bloeiperiode van 9 weken en kan binnen tot wel 800g/m² produceren onder ideale omstandigheden. Deze variant is perfect geschikt om in een ScrOG te worden gekweekt en heeft veel Sativa eigenschappen van Jack Herer behouden. De genetische opmaak bestaat uit 60% Indica en 40% Sativa genen, waardoor Ladyburn 1974 geschikt is voor zowel beginners als experts. Buiten kunnen extreem grote oogsten van wel 1000g p/plant worden binnengehaald aan het begin van oktober en laboratoriumresultaten hebben THC-percentages laten zien van 21,8%. Ladyburn 1974 is een geweldige soort om te kweken en logischerwijs een populaire keuze onder de klanten van Zativo; het niveau ijzige toppen in de late bloei is zowel bizar als ongelooflijk prachtig.

Lees meer over Ladyburn 1974 (Greenhouse Seeds)

3. Super Lemon Haze (Greenhouse Seeds)

 • 70% sativa - 30% indica
 • Lemon Skunk x Super Silver Haze
 • 10 weken

Super Lemon Haze won tweemaal op rij de eerste plaats in de High Times Cannabis Cup. Deze Haze hybride won haar eerste HTCC in 2008 en wederom in 2009 en dat is iets dat niet veel andere soorten hebben gepresteerd, op Super Silver Haze na, toevallig een van de basisplanten van Super Lemon Haze. Het is niet onredelijk aan te nemen dat SSH deels verantwoordelijk is voor het succes van Super Lemon Haze op deze evenementen en ook voor de populariteit onder Zativo's klanten. Super Silver Haze won drie opeenvolgende High Times Cannabis Cups op rij, maar dan wel tien jaar eerder, namelijk in 1997, 1998 en 1999. Greenhouse Seeds besloot Super Silver Haze te kruisen met Lemon Skunk, een hybride van Las Vegas Lemon Skunk en een niet bekend gemaakte Dutch Skunk variant. Lemon Skunk won ook twee belangrijke prijzen, namelijk de HighLife Cup in 2007 en de Spannabis Champions Cup in 2008. Opgeteld hebben de genen van Super Lemon Haze en de basisplanten maar liefst zeven eerste plaats overwinningen behaald! Rokers kunnen een krachtige high verwachten, goed gebalanceerd tussen lichamelijk en cerebraal en een verse mix van citroensmaken, gemend met die uitgesproken Haze smaak. Super Lemon Haze heeft een bloeiperiode van 10 weken, reageert goed op LST en de ScrOG methode en produceert tot 800g/m² in ideale omstandigheden. Onafhankelijke laboratoriumresultaten hebben torenhoge THC niveaus laten zien van maar liefst 25%!

Lees meer over Super Lemon Haze (Greenhouse Seeds)

4. Super Silver Haze (Greenhouse Seeds)

 • 70% sativa - 30% indica
 • Skunk x Northern Lights x Haze
 • 10-11 weken

Super Silver Haze heeft ook Lemon Haze al geholpen een plaats in deze lijst te behalen. Ze is een absoluut kweekwonder, in de jaren '90 gecreëerd door Shantibaba en Neville Schoenmakers, toen ze nog steeds bij Greenhouse Seeds werkten. Super Silver Haze is tot op heden een van de beste sativa-dominante soorten ooit gebleven en is nog steeds verkrijgbaar in veel Nederlandse coffeeshops. Er is geen enkele soort die het heeft gepresteerd om drie High Times Cannabis Cups op rij te winnen, behalve Super Silver Haze, die dit op epische wijze voor elkaar kreeg tijdens de HTCC 1997, 1998 en 1999! Het geweldige van Super Silver Haze is dat ze een acceptabel compromis biedt voor het kweken van een klassieke Haze, maar dan wel gestabiliseerd met ongeveer 25% Skunk en 25% Northern Lights. Deze soorten hebben veel kracht toegevoegd aan de kruising, verkortten de bloeiperiode naar 10-11 weken en kregen het voor elkaar de oogst binnen te verhogen naar tot wel 800g/m², tegen 1500g per plant buiten, onder ideale omstandigheden en een vaardige hand. Deze soort doet het zeer goed in een ScrOG, waar kwekers voordeel kunnen trekken uit de lange en sterke zijtakken. De high begint met een snel inslaande, sterke Sativa high, waarbij rokers meer heldere kleuren en scherpere geluiden kunnen ervaren, maar deze ervaring zal, naarmate de tijd verstrijkt, langzaam verschuiven naar een lichamelijke stone.

Lees meer over Super Silver Haze (Greenhouse Seeds)

5. Jack Herer (Greenhouse Seeds)

 • 60% indica - 40% sativa
 • Haze x Red Skunk
 • 8 weken

Deze uitmuntende cannabis soort werd vernoemd naar Jack Herer, cannabis activist en auteur van het boek "The Emperor Wears No Clothes". Jack Herer, de plant, is wederom een variant in deze Top 5 die door de jaren heen diverse prijzen heeft gewonnen. Het is de troefkaart van kwekers die doelen op een buitengewoon sterke combinatie van cerebrale, lang aanhoudende Sativa effecten en een lichamelijke stone. Zativo's klanten lijken deze hybride effecten te bewonderen, die de geest opwekken maar tegelijkertijd diepe ontspanning stimuleren in het gehele lichaam. De genen van Jack Herer zijn gewoonlijk goed gebalanceerd tussen Sativa en Indica (50/50) en de meeste fenotypen hellen over naar hun Sativa erfgoed. Jack Herer van Greenhouse Seeds is met 60% echter ietwat indica-dominant. Binnen is een opbrengst van 800g/m² haalbaar onder ideale omstandigheden. De bloeiperiode is in ongeveer 8 weken voltooid en resulteert in vette bloemkelken en een dikke laag ijzige trichomen die zwaar gezwollen toppen bedekken. Zativo's klanten kopen deze soort steeds opnieuw, zodat deze soort op de 3de plaats is geëindigd in onze Top 5 bestverkopende feminized soorten van Greenhouse Seeds; het is een gourmet soort en het niet-alcoholische equivalent van champagne.

Lees meer over Jack Herer (Greenhouse Seeds)