Easy Germination

Easy Germination

Cannabis Propagator

Cannabis Propagator

Disclaimer

Zativo levert uitsluitend aan privé-personen, niet aan commerciële en/of grootschalige kwekers. Als we vermoeden dat onze zaden desondanks hiervoor gebruikt gaan worden houden we ons het recht voor om de bestelling te weigeren. 

Blueberry

Blueberry is verkrijgbaar van de volgende kweker(s):

Blueberry: De kampioen die blauw draagt

Blueberry - Dutch Passion

  • Genetica: 80% indica - 20% sativa
  • Ouders: Afghaans indica x Thai sativa x Mexicaanse sativa
  • Bloeitijd: 8-9 weken
  • Hoogte: 50-100cm (binnenshuis)
  • Opbrengst: 425-500g/m²
  • THC%: 19,5-21%

Wanneer we spreken over soorten die het gezicht van de cannabisteelt veranderen, is één van de eerste stammen die ongetwijfeld opkomt deze all-time kampioen - Blueberry. Blueberry is een kruising die eigenlijk in Amerika werd gemaakt, maar beroemd werd gemaakt op de Europese cannabismarkt. Het is een kleurrijke plant die zijn naam krijgt van de blauwachtige tinten van de toppen en bladeren. De toppen hebben een bosbes-achtige smaak en dragen een ongelooflijk zoete toon.

Dus waar komt Blueberry's verbazingwekkende genetica vandaan en wie is verantwoordelijk voor het leveren van deze geweldige kruising die veel tokers over de hele wereld blij maakt met een gelukzalige glimlach op hun gezichten? Nou, het begon allemaal in de jaren 1970 met een jongen genaamd DJ Short wiens toewijding, en waarschijnlijk heel wat rommelig hard werk, deze wonder plant maakte. Blueberry's afstamming werd bedacht door het zorgvuldig plukken van enkele van de mooiste landras soorten van Colombia, Mexico en Thailand en ze te kruisen. Het eindresultaat was twee hoogwaardige rassen genaamd Juicy Fruit en Purple Thai met dominante Thaise en Mexicaanse sativa genetica.

Het is onnodig om te zeggen dat het twee zeer krachtige Sativa waren. Later in 1979, werd Amerika langzaam voorgesteld aan populaire indica soorten uit Midden- en Zuid-Azië. Onder hen was, zoals vandaag bekend, de Afghaanse indica. Veel telers herkenden snel het potentieel van indica’s korte bloeitijd, uniforme groei en enorme harsproductie met een zachte, ontspannende high - één van hen was DJ Short. Door het kruisen van zijn favoriete soort Juicy Fruit met Afghaanse indica, werd de eerste Blueberry gecreëerd. Met een sterke Afghaanse indica invloed die bestaat uit 80% van het genetisch materiaal, behoudt het nog steeds originele sativa effecten.

In de vroege jaren '90 besloot DJ Short om Europa te zegenen met zijn schepping, hij verenigde zich met tal van zaadbanken waaronder Nederlandse Passion. Samen creëerden ze een hele reeks soorten, allemaal afkomstig van DJ Short's Blueberry. De genetische samenstelling van Blueberry werd getest en het bleek een hoge kwalitatieve soort te zijn, in staat om vele krachtige kruisingen te creëren zoals Blue Velvet, Blue Satellite en Blue Moonshine die deel uitmaken van de herkenbare Blue familie.

Blueberry is vandaag de dag echt een stabiele indica kruising, zoals het was in de jaren '90, en het blijft nog steeds de nummer één keuze voor veel cannabis kwekers en consumenten.

SMAAK, GEUR… EN HET EFFECT VAN BLUEBERRY

De keuze van de naam voor deze kruising beschrijft trouw zijn karakteristieke geur en smaak. Het is ongelooflijk zoet en erg fruitig, denkend aan bessen met een subtiel floraal aroma. Wanneer goed uitgehard, is het erg soepel en aangenaam om te roken - een gekoesterde trek onder cannabis kenners.

Laat je niet misleiden door de zoete en aangename smaak van Blueberry, omdat het een vrij krachtige high geeft die het te danken heeft aan een ongelooflijk 19,5% THC gehalte in de toppen. Het duurt een tijdje voordat het effect heeft, maar wanneer het gebeurt, dan zul je een langdurige en zeer ontspannende body-stone voelen in combinatie met een zacht gevoel van euforie. Door de rustgevende en verheffende effecten, heeft Blueberry een grote verscheidenheid van medische toepassingen. Het helpt bij angst en depressie evenals het bevorderen van een betere nachtrust. Het is ook gemeld dat het een krachtige pijnstiller is.

HOE KUN JE BLUEBERRY KWEKEN

Blueberry is een korte tot middelgrote kruising met een genetische samenstelling van 80% indica en 20% sativa. Het groeit met klassieke indica kenmerken, maar heeft de meest interessante kleuringen op bladeren en toppen. Aan het begin van de vegetatieve cyclus vertoont het paarse en rode tinten in de bladeren en stengels, maar later tijdens de bloei-fase worden de paarse tinten blauw. Een stevige en bossige samenstelling in combinatie met deze interessante kleurpatronen doet denken aan een bosbessenstruik.

Het kweken van Blueberry is niet zo moeilijk als een aantal delicate sativa rassen, maar het kan een uitdaging zijn voor onervaren kwekers. Blueberry kan gevoelig zijn voor overvoeding en een instabiele pH dus wees voorzichtig om het niet te overvoeden. Vanwege de hoeveelheid groen op de stengels en korte internodiën, is een goede luchtcirculatie ook van vitaal belang. Wanneer alle groeiomstandigheden goed zijn afgestemd, zal Blueberry je rijkelijk belonen.

Het presteert uitstekend wanneer binnen gekweekt, met een korte bloeiperiode van slechts 9 weken. Het produceert ongeloflijke, fonkelende toppen die niet verrassend ruiken naar bosbessen. Blueberry biedt telers een fatsoenlijk rendement van ongeveer 450g/m² onder goede omstandigheden, maar het wordt vooral verbouwd vanwege de geweldige kwaliteit toppen in plaats van kwantiteit. De aanbevolen oogst maand, als buitenshuis geteeld, is oktober.

BLUEBERRY IN DE CUPS

Blueberry had een grote en zeer aanzienlijke invloed op de cannabis gemeenschap, en won de High Times Cannabis Cup 2000 voor de Beste Indica en de derde plaats in de HTCC 2001 in dezelfde categorie.

Bekijk: